Adatvédelmi Nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

  1. Adatvédelmi és adatkezelési elvek, Hartdégen-Kincses Veronika, adatvédelmi és adatkezelési politikája

Szolgáltató vállalkozó adószáma: 53036746-1-33

Hartdégen-Kincses Veronika (Szolgáltató) által üzemeltetett www.ujraosszhangban.com weboldalon kapcsolatfelvételi űrlap található. Ezen tevékenység kapcsán személyes adatnak minősülő adatokat kezel.

  1. A kezelt személyes adatok köre

A Szolgáltató által bekért és a látogatók által önkéntesen megadott személyes adatok a 1992. évi LXIII törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló Adatvédelmi Törvénynek megfelelő módon őrzi, védi és gondoskodik arról, hogy harmadik fél kezére soha ne jusson.

  1. Az Adatkezelő:
  1. Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre a www.ujraosszhangban.com internetes oldalon (továbbiakban:Honlapon) található internetes tartalmak Olvasóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatásaon alapuló nyilatkozat alapján kerül sor. A nyilatkozat tartalmazza az Olvasónak önkéntes hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv (Infotv) 5. § (1) bek a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást az Olvasó a feliratkozással illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja.

Az adatkezelő a számára átadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Olvasó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címen történt felhasználással összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Olvasót terheli, aki az e-mail címmel feliratkozott.

  1. Az adatkezelés célja

A honlapra felkerülő új tartalmakról értesítés küldése, stresszoldással kapcsolatos tréningek, előadások, reklámok, akciók és információs anyagok elektronikus küldése. (e-mail). A Szolgáltató az érintett által rendelkezésre bocsátott adatokat fenti célhoz kötötten tárolja. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok statisztika készítésére is felhasználhatók.

Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel- az Olvasó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

  1. Az Adatok kezelése

A hírlevél feliratkozás során megadott személyes adatok kezelése a feliratkozással kezdődik és a leiratkozásig, a hírlevél lista/honlap létezéséig, illetőleg az Olvasó emberi méltóságot tiszteletben tartó közreműködéséig tart. A Szolgáltató saját döntés alapján törölheti a hírlevél feliratkozást és az adatokat, súlyosabb esetben le is tilthatja az Olvasót, amennyiben az Olvasó emberi méltóságot és/vagy törvényt sértő módon működik közre a honlap használatában.

A feliratkozás Olvasó általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor az alábbi módon kerülhet sor.

Fenit rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

  1. Az Adatokat megismerő személyek, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az Adatokat elsődlegesen Hartdégen-Kincses Veronika josogult megismerni, azonban azokat nem teszi közzé, harmadik személy részére nem adja át.

  1. Az Olvasó bármikor tájékoztatást kérhet a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Az Olvasó az adati törlését is kérheti bármikor a 6. pontban megadott elérhetőség útján.

A Szolgáltató az Olvasó kérésére tájékoztatás ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljából, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg az adatait, ha ilyen történt. A Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az Olvasó a jogait a 6. pontban megadott elérhetőségen gyakorolhatja.

Az Olvasó bármikor kérheti a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését, amit a Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 8 munkanapon belül megtesz, az adatok ez esetben nem lesznek újra helyreállíthatóak. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

Az Olvasó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH – 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

Ha az Olvasó szolgáltatás igénybevételéhez a feliratkozás során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult az Olvasóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

  1. E-mail címek felhasználása

A feliratkozás során megadott e-mail címet a Szolgáltató elsősorban tájékoztatásra használja: a Honlapon megjelenő új tartalmakról küld információt az Olvasó részére. A Szolgáltató a megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket is küldhet, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon, mert az Olvasó ahhoz a hírlevél feliratkozással előzetesen kifejezetten hozzájárult. Az Olvasó bármikor leiratkozhat a hírlevélről, a 6. pontban megadott módon.

  1. Egyéb rendelkezések

Ha a megadott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, az Olvasót erről minden ilyen esetben tájékoztatja és előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetve lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

A Szolgáltató kötelezi magát a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok biztonságáról / védelméről való gondoskodásra, megteszi azokat a technikai óvintézkedéseket, amelyekkel ez biztosítható, illetve mindent megtesz, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását / megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik fél figyelmét felhívja ezen kötelezettségeinek teljesítésére, akinek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja.

Fontos figyelemfelhívás!

Ha aggódsz a személyes adataid biztonságáért, szerezz be egy korrekt vírus- és kémprogram keresőt, mert a leggyakrabban a felhasználók saját gépéről kerülnek ki a bizalmas információk, bizonyos kártevők “jóvoltából”. Ilyen esetben már nem csak a lakcímedet és a nevedet kell féltened, hanem akár a bankkártya adataidat és egyéb jelszóval védett adatokat is.

Szeretettel várom jelentkezésedet! Hartdégen-Kincses Veronika, ujraosszhangban@gmail.com, tel:06205269111

 

Elérhetőség

Kineziológia / Kinesiologie +36 20 526 9111 ujraosszhangban@gmail.com